Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се демонтира и монтира предно странично стъкло?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се демонтира и монтира предно странично стъкло?

Счупи се, или се откачи лостчето (още не знам, защото не съм стигнал до него), което е закрепено към външната дръжка на предната дясна врата и натиска механизма, за да се отвори вратата от външната страна.

Прочетох всичко по темата и разбрах, че трябва да махна стъклото и най-вече водача по който се движи стъклото, защото иначе дръжката не може да се демонтира.

Някой може ли да каже какви инструменти и лепила са необходими за демонтаж и монтаж на страничното предно стъкло и евентуално да формулира някакъв примерен алгоритъм? Кората на вратата съм я махнал.

Ако някъде по света има ръководство за ремонт, където това е описано...
    Last edited by The blue; d.m.y г., 21:39.
    --------------------------------
    Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98

Малко по-нагоре има важна тема с manual на английски.

Ето точно това което търсиш:
    http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...boot%20145.PDF

Гледай от стр. 6 (на pdf-a)
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

преди време пропаднах с тоя механизъм но на предна лява врата,несъм свалял никакво стъкло,може би и затова се озорих бая.Свалих кората после това дето е като вата,бръкнах откачих качките от лостетата на дръжката (преди тва отвиваш 2та болта от вън на дръжката) след това от вътрешната страна на ключалката има една зегерка която я държи,махаш я с избутване.Дръжката от вън с малко повече дърпане и натискане на страничните крачета се вади.след това механизъмат от вътре се маха,но тва е най гадното с бая натиск (дори ми се стори невъзможно,но стана)само внимаваш да не изкривиш релсата щото тя е точно зад механизъма.Дано съм помогнал УСПЕХ
      Last edited by emo84; d.m.y г., 22:27.

Comment

така е, няма нужда да се сваля стъклото.
        точка

Comment

И аз сменях цялата ключалка на дясната врата и не трябваше да махам стъклото малко е трудно но става както казват колегите по-горе.Успех

Comment

Проблеми с приоритети

Колеги, благодаря за бързите и информативни отговори!

Ще опитам без да свалям стъклото, но ще мога да го направя на спокойствие чак другия уикенд, че изневиделица се скапа ауспуха и за този уикенд си изчерпа времето милата.

Comment

Уфффф

Ами мислех, че трябва да се откачи лоста на патрона от механизма на ключалката (страница 112 на снимката долу в дясно от линка от ръководството на колегата tonov) и след 2 часа мъки не стана. Тогава направих, както е писал колегата emo84 и махнах зегеринга бликиращ патрона от вътрешната страна, избутах патрона навънка доколкото може и така махнах вътрешната част от дръжката изтегляйки я надалу. Малко се разстроих, че не разбрах как се откача тая проклета щанга на патрона, но то не може от първия път всичко.

Иначе, както се и очакваше се оказа счупена щипката за фиксиране на щангата между дръжката и ключалката на вратата. В ЕМ Комплект пише, че е 60 стинки ( http://emk-33.com/shop/product_info....oducts_id=1209 ). Дано някъде в Пловдив продават такава щипка....

Comment

колега зрдасти.Радвам се,че си оспял да я свалиш както ти казах,а за тази щипка знам че тва ти е проблема.И на мен ми беше точно това,можеш да я намериш по автоморгите и да си свалиш,по принцип и на други коли по лостчетата на прозорците са такива.преди да ми дадат такава щипка си залепих моята с поксипол и не е мръднала досега,а новата я пазя

Comment

Доколкото си спомням щангата е пластмасова и на ябълковидно съединение - малко криво става, ама като се подпъхне плоска отверка между лостчето и щангата с по-юнашко напъване излиза.
                  Както и да е, важното е че си се справил
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Една част от счупеното на щипката я няма така, че се отказах да лепя.

Потърсих щипка при оригиналния вносител за Пловдив- Динекспрес и се оказа, че такава щипка нямат. Има много подобни за много Фиати, Ивекота и др., но точно такава няма. По вин номер вътрешната част на дръжката, предполагам с щипка, поръчка от Италия- 91 лева.

Минах през няколко морги, взех външна дръжка комплект за 15 лева, взех само щипката, дръжката я забих в мазето, че не беше в цветущо състояние. Монтирах, работи. Чуствам удволетворение, че я монтирах добре, а освен това с парите, които щяха да ми вземат в сервиз си купих комплектчета торксове, шестограми, отверки.

Благодаря на всички за подкрепата, както се казва без вас нямаше да се справя.

Comment

Working...
                    X